Cum îmi aleg firma de curierat international ? 9 recomandări pentru alegerea corecta !

Probleme cu livrarea coletelor au existat dintotdeauna, dar discuţia s-a încins recent, când numărul situaţiilor neplăcute a crescut, iar reclamaţiile au devenit tot mai vizibile (thank you, social media).

Pe de o parte, proprietarii firmelor de curierat se plâng de infrastructura din România, lipsa de personal şi de scăderea vitezei medii cu care circulă autoturismele în oraşe. Pe de altă parte, aceştia încearcă să modernizeze serviciile oferite prin implementarea plăţii cu cardul la curier, extindere afacere pe international, in special catre Ungaria , Bulgaria si Polonia , directiile in care s-a indreptat platfroma Market Place EMAG,   dar si catre alte destinatii foarte deschise vanzarilor online :

Cehia, Slovacia, Germania, Slovenia, etc.

Conform informatiilor INTRASTAT ( statistici pe care recomandam a fi studiate periodic) piata de curierat din Romania, cu toata explozia de vanzari din ultima perioada, se situeaza totusi pe ultimul loc in Uniunea Europeana la vanzari online.

Până la îmbunătăţirea infrastructurii rutiere din România şi modernizarea sistemelor de curierat, clienţii magazinelor online trebuie să fie răbdători şi să îşi ia o marjă de timp semnificativă pentru livrarea produselor comandate, mai ales dacă plănuiesc să le ofere cadou, in Romania

Nu acelasi lucru se intampla cand vinzi catre o piata matura si experimentata in domeniu, vezi curierat in Ungaria si Polonia.

In multe cazuri, produsele vandute catre Ungaria si Polonia, ajung la destinatar cu aceeasi viteza ca cele vandute national.

Având în vedere că în cazul întârzierilor la livrarea produselor comandate, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații recomandă clienţilor să se adreseze comercianţilor (cei care au obligaţia să se asigure că fiecare comandă ajunge la destinatar în termenul stabilit), aveţi tot interesul să alegeţi un serviciu de curierat profesionist care să vă ajute afacerea şi să nu scadă numărul vânzărilor.

Asa ca atunci cand te-ai decis sa iti maresti (cu mult vanzarile) prin extindere pe o piata extterna si atunci când îţi alegi curierul international , inainte de a semna un contract cu o firmă de curierat, aşează pe hârtie răspunsul la următoarele întrebări.

 1. În primul rând, ar fi bine să stabileşti cum arată tipologia clientului tău. Unde locuieşte? Categorie client? Cat de repede isi doreste produsul ? În funcţie de asta se stabilesc şi tarifele companiilor de curierat, astfel că vei putea calcula dacă e eficient sau nu să foloseşti o companie curierat express specializată sau serviciile curier economic dedicat magazinelor online, de exemplu. Tarifele pot fi diferite substantia - o livrare in 24 ore in Germania poate ajunge la 50-60 eur pentru un kilogram cand una de 2-3 zile poate fi la 4-5 eur !

 2. Ce produse vinzi? Daca sunt premium, ar trebui să ai un serviciu de livrare bun sau chiar foarte bun (livrare express, cu avizare telefonica si redirectionare catre alta adresa- biroul clientului). Dacă nu sunt premium, e posibil să se potrivească şi un serviciu moderat calitativ, dar care are un cost de transport mic.

 3. Ce greutate au produsele tale? Sunt cu ramburs ? Este un factor important care afectează livrarea. Ai nevoie de un curier cu tarif mic per kilogram?

 4. Dacă te afli într-o zonă limitrofă, care sunt acei curieri care nu au cost/km suplimentar până la tine?

 5. În negocierea cu curierul trebuie sa punctaţi foarte bine atât numărul de colete pe care le livraţi în prezent, cât şi potenţialul de creştere în viitorul apropiat şi pe termen mediu. Dacă numărul de colete pe care le livraţi acum nu vă ajută sa obţineţi un cost bun, insistaţi pe potenţial. Mult. :)

 6. Rambursul astazi este un element de baza - cat costa colectarea rambusului si in cat timp il primiti ! Cash Flow-ul este esential pentru un business in crestere.

 7. Costurile ascunse sau coleterale, de obicei necomunicate de curieri dar care apar in factura de servicii, deformeaza major eficienta si profitabilitatea magazinului dumenavoastra. Asa ca intrebati calr si punctual depre taxa de livrare in zona exterioara, indice de combustibil, taxe bancare adiancente rambusului, curs de conversie a sumelor ramburs.

 8. În cazul în care livraţi atât în national, cât şi international, aveţi şi produse sub un kilogram, dar şi peste 10 kg (si nu sunteti eMag :)) puteţi alege să lucraţi cu trei sau patru curieri. Avantajele sunt că puteţi acoperi cam toată paleta de nevoi la costuri bune şi aveţi tot timpul o soluţie de rezervă în “mânecă”. Pentru a-i gestiona pe toţi cu succes, trebuie să fiţi aşi în organizare.

 9. Verifică-i, verifică-i, verifică-i. Chiar dacă ai mare încredere în ei, este important să-i verifici periodic şi să te asiguri că toate coletele tale au ajuns, pentru că tu eşti persoana care răspunde pentru asta în final. Rata de retur, satisfactia clientlor tai, feedback din relatia client -curier si nu in ultimul rand cum se reflecta tarifele in factura, luna de luna !

Mult succes!

 

Preluat din www.avanticart.ro

 

contact us

+40 314 344 228
​+40 314 344 229
+40 732 333 332

skype: tce.international

tce.national

twiter:

tcewws

 • curier international Linkedin
 • Curier international Facebook
 • Curier international Twitter
unde suntem prezenti

serviciile noastre sunt GLOBALE si sunt operate atat din statiile noastre din Romania cat si cele din Europa :

Romania 24-26 Sabareni Road Street, 060647 – 6st District, Bucharest

Hungary Szikrataviro ut. 17-21, 1211 –  Budapest 

Luni -Vineri  08:30 -17:00

Sambata Duminica : inchis

UTILE PENTRU EXPEDIERI CURIERAT INTERNATIONAL

de unde poti primi prin TCE CURIER
unde poti trimite prin TCE CURIER
SERVICII TCE CURIER INTERNATIONAL
NEWS-01-02-480x480.jpg
NEWS-01-02-480x480.jpg
NEWS-01-02-480x480.jpg
NEWS-01-02-480x480.jpg
NEWS-01-02-480x480.jpg
NEWS-01-02-480x480.jpg

curier national | curier international| curier online ​© 2010 TCE HOLDING

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now