top of page
declarare_intrastat_declaratie

DECLARARE INTRASTAT
Cine declara Intrastat ?
Cum se declara Intrastat ?

Bine ați venit la serviciul nostru de declarare Intrastat! Suntem aici pentru a vă ajuta să respectați cerințele de raportare referitoare la comerțul intracomunitar în cadrul Uniunii Europene (UE).

Ce este declarația Intrastat? Declarația Intrastat este un document obligatoriu de raportare utilizat pentru a înregistra și raporta tranzacțiile comerciale între statele membre ale UE. Acest document furnizează informații statistice esențiale privind cantitatea, valoarea și natura mărfurilor tranzacționate.

De ce este importantă declarația Intrastat? Raportarea corectă și precisă în declarația Intrastat este esențială pentru a asigura conformitatea cu legislația UE și pentru a furniza autorităților statistice și economice datele necesare pentru monitorizarea comerțului intracomunitar. Aceste informații ajută la evaluarea evoluției pieței, la identificarea tendințelor economice și la sprijinirea luării deciziilor în domeniul politicii economice.

Cum vă putem ajuta? Echipa noastră de experți în raportarea Intrastat este pregătită să vă ofere suport și asistență deplină în procesul de declarare. Ne ocupăm de toate aspectele legate de declarația Intrastat, inclusiv colectarea datelor necesare, clasificarea corectă a mărfurilor, evaluarea valorii și unității de măsură relevante, precum și completarea și depunerea declarației conform cerințelor stabilite de autoritățile competente.

Beneficiile lucrului cu noi:

 1. Expertiză și cunoștințe: Echipa noastră de specialiști are o vastă experiență în domeniul raportării Intrastat și este familiarizată cu regulamentele și cerințele specifice ale fiecărui stat membru al UE.

 2. Conformitate și acuratețe: Ne asigurăm că datele furnizate în declarația Intrastat sunt corecte și complete, respectând termenele limită impuse de autoritățile competente.

 3. Eficiență și economii de timp: Prin externalizarea serviciului nostru de declarare Intrastat, vă puteți concentra pe activitatea dumneavoastră principală, economisind timp și resurse prețioase.

 4. Flexibilitate și personalizare: Înțelegem că fiecare afacere are nevoi și cerințe specifice, motiv pentru care adaptăm serviciul nostru pentru a se potrivi perfect cu situația dumneavoastră individuală.

Contactați-ne astăzi și lăsați-ne să vă ajutăm să gestionați cu succes raportarea Intrastat! Suntem aici pentru a vă oferi servicii profesionale și soluții complete pentru a asigura conformitatea și a facilita procesul de raportare a tranzacțiilor

Ce este declaratia Intrastat ?

Declarația Intrastat este un document obligatoriu de raportare utilizat în comerțul intracomunitar din Uniunea Europeană (UE). Această declarație conține informații statistice referitoare la tranzacțiile comerciale dintre țările membre ale UE.

Declaratia Intrastat trebuie completată de către operatorii economici care depășesc anumite limite de valoare și cantitate în tranzacțiile lor cu alte state membre ale UE. Aceste limite sunt stabilite de către autoritățile naționale ale fiecărui stat membru și pot varia de la o țară la alta.

Informațiile raportate în declarația Intrastat includ, în general, detalii despre mărfurile tranzacționate (cum ar fi codul tarifar, cantitatea, valoarea), precum și informații despre partenerii comerciali implicați în tranzacție (cum ar fi codul identificator al partenerului, țara de proveniență/destinație).

Declarația Intrastat are scopul de a furniza autorităților statistice și economice din UE date relevante pentru monitorizarea comerțului intracomunitar și pentru analiza tendințelor economice. Aceste informații pot fi utilizate pentru a evalua evoluția pieței, pentru a identifica modele și pentru a sprijini luarea deciziilor în domeniul politicii economice.

Operatorii economici care sunt obligați să completeze și să depună declarația Intrastat trebuie să respecte termenele limită stabilite de către autoritățile naționale și să asigure acuratețea și corectitudinea datelor furnizate. Neprezentarea sau prezentarea incorectă a declarației Intrastat poate conduce la sancțiuni sau amenzi în conformitate cu legislația națională a fiecărui stat membru.

CE ESTE INTRASTAT | DECLARA INTRASTAT

Cine trebuie si cand sa declare Intrastat ?

Declarația Intrastat trebuie să fie depusă de către operatorii economici care desfășoară tranzacții comerciale cu mărfuri între statele membre ale Uniunii Europene (UE). Obligația de a declara Intrastat este determinată de atingerea anumitor limite valorice și cantitative stabilite de către fiecare stat membru al UE. Este important de menționat că aceste limite pot varia de la un stat membru la altul, iar termenele limită de depunere a declarației pot fi, de asemenea, diferite.

În general, declarația Intrastat trebuie depusă atunci când valoarea totală a tranzacțiilor intracomunitare ale unui operator economic depășește limita stabilită pentru raportare într-un an calendaristic. De asemenea, există și o limită pentru cantitatea de mărfuri tranzacționate, care trebuie depășită pentru a fi necesară raportarea în declarația Intrastat.

Este responsabilitatea operatorilor economici să monitorizeze și să raporteze corespunzător tranzacțiile lor în declarația Intrastat conform cerințelor specifice ale fiecărui stat membru. Este recomandat să verificați legislația și regulamentele în vigoare în țara dumneavoastră pentru a determina limitele și termenele limită specifice pentru declarația Intrastat.

Este important să fiți la curent cu obligațiile de raportare și să respectați termenele limită pentru evitarea sancțiunilor și a problemelor legale. Pentru a asigura respectarea cerințelor Intrastat, mulți operatori economici aleg să colaboreze cu experți în domeniu sau să utilizeze servicii de consultanță specializate pentru a se ocupa de procesul de raportare Intrastat în mod eficient și precis.

Ce se intampla daca nu declaram INTRASTAT sau declaram eronat ?

Nerespectarea obligației de a declara Intrastat sau declarația eronată a tranzacțiilor în declarația Intrastat poate avea consecințe legale și financiare. În general, autoritățile vamale și fiscale ale fiecărui stat membru al Uniunii Europene (UE) sunt responsabile de monitorizarea și aplicarea regulilor Intrastat.

Iată câteva posibile consecințe pentru nedeclararea sau declarația eronată în Intrastat:

 1. Sancțiuni financiare: Autoritățile pot impune amenzi și penalități financiare pentru nerespectarea cerințelor Intrastat. Cuantumul acestor sancțiuni poate varia în funcție de legislația națională a fiecărui stat membru și de gravitatea încălcării.

 2. Verificări și inspecții suplimentare: Nerespectarea obligației de a declara Intrastat sau declarațiile eronate pot atrage atenția autorităților și pot duce la efectuarea de verificări și inspecții suplimentare asupra afacerii dumneavoastră. Acestea pot implica costuri și poate fi necesar să furnizați documentație și informații suplimentare pentru a justifica tranzacțiile.

 3. Pierderea avantajelor: Nerespectarea cerințelor Intrastat poate duce la pierderea avantajelor și facilităților fiscale sau comerciale specifice oferite operatorilor economici care respectă corect regulile Intrastat. De exemplu, unele state membre pot acorda facilități pentru raportarea corectă și la timp a datelor Intrastat.

 4. Reputațional: Nerespectarea regulilor Intrastat poate afecta reputația și încrederea partenerilor de afaceri și clienților, ceea ce poate avea consecințe negative asupra relațiilor de afaceri și a imaginii companiei.

Este important să respectați obligațiile de raportare Intrastat și să depuneți declarația în termen, asigurându-vă că informațiile furnizate sunt corecte și complete. Dacă aveți întrebări sau îndoieli cu privire la declarația Intrastat, este recomandat să căutați asistență de specialitate, cum ar fi servicii de consultanță fiscală sau vamală, pentru a vă asigura că respectați corect cerințele legale și evitați consecințele negative ale nerespectării.

SANCTIUNI INTRASTAT AMENZI

Cum te putem noi asista in depunerea Declaratiei Intrastat ?

Bun venit la serviciul nostru specializat de asistență în depunerea Declaratiei Intrastat! Suntem aici pentru a vă oferi suport și îndrumare în procesul de raportare a tranzacțiilor intracomunitare conform cerințelor Intrastat.

Cum te putem ajuta în depunerea Declaratiei Intrastat:

 1. Evaluare și identificare a obligațiilor: Echipa noastră de experți va evalua activitatea ta comercială și va identifica dacă ai obligația de a declara Intrastat în conformitate cu limitele valorice și cantitative stabilite de statul membru în care operezi.

 2. Consultanță și clarificări: Vom oferi consultații personalizate și clarificări cu privire la cerințele și procedurile de raportare Intrastat. Te vom ghida în completarea și depunerea corectă a declarației, astfel încât să eviți erorile și să îndeplinești obligațiile legale.

 3. Colectarea și analiza datelor: Vom asista în colectarea datelor necesare pentru declarația Intrastat, precum valoarea și cantitatea mărfurilor tranzacționate, precum și informațiile de identificare ale partenerilor comerciali. Vom efectua o analiză riguroasă pentru a ne asigura că datele sunt complete și precise înainte de depunerea declarației.

 4. Întocmirea și depunerea declarației: Echipa noastră va prelua responsabilitatea de a întocmi și completa declarația Intrastat în conformitate cu cerințele specifice ale statului membru în care operezi. Vom asigura depunerea la timp a declarației și respectarea termenelor limită impuse de autoritățile competente.

 5. Monitorizare și actualizări legislative: Vom monitoriza în permanență modificările legislative și reglementările referitoare la raportarea Intrastat pentru a ne asigura că rămâi în conformitate cu

declarare intrastat companii

TAGS DECLARATIE INTRASTAT COMPANII

declaratie intrastat

amenzi intrastat

documente intrastat

declarare intrastat

 cum declar intrastat

ce este intrastat

cine declara intrastat

pret declaratie intrastat

cum declar intrastat

bottom of page